De trainingen zijn weer hervat...

Goed nieuws!   Met ingang van 18 mei zijn alle trainingen weer hervat!   De maatrege...

Meer info >>

De Speulderbostochten op zater...

Op zaterdag 15 en zondag 16 februari organiseren de Veluwe Renners weer de NTFU-erkende MTB-toc...

Meer info >>

Richard Evers winnaar kilomete...

Richard Evers is winnaar geworden van de Kilometerbokaal 2019. Nieuw in het afgelopen jaar is dat ...

Meer info >>

archief

Buienradar

2-sterren kwalificatie voor de MTB-tochten

29 jan.

De Veluwerenners uit Voorthuizen beloond met 2-Sterren kwalificatie voor haar mountainbike toertochten. 


Voor het eerst in de geschiedenis van De Veluwerenners heeft de wielervereniging het predicaat “2-Sterren” ontvangen van de overkoepelende fietsbond De Nederlandse Toer Fiets Unie (NFTU).

De NFTU hanteert voor toertochten het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen (KWS). Dit systeem kent diverse kwaliteitsniveaus (sterren) en besteed aandacht aan o.a.:  Organisatie, route/bepijling, service en veiligheid.

Het kwaliteitssysteem heeft 2 doelen. Enerzijds biedt het de organisatie een handvat om de kwaliteit van de toertocht te verhogen en anderzijds geven de sterren duidelijkheid aan wat de deelnemer mag verwachten tijdens de toertocht.

 

De status van 2-sterren is ondermeer bereikt door verbeteringen in de MTB-tochten te realiseren op het gebied van veiligheid voor de deelnemers en vrijwilligers, door gebruik van de juiste waarschuwings-materialen bij gevaarlijke punten in de route en door het begeleiden van het verkeer. In dit licht zijn er in 2013 dan ook een groot aantal vrijwilligers opgeleid als evenementenbegeleider, waardoor zij nu nog beter de verkeersstromen kunnen begeleiden zonder daarbij onnodige risico’s te lopen. Andere verbeterpunten zijn: verbeteren afspuitmogelijkheid om de fietsen af te spuiten, het plaatsen van parkeerrekken voor de fietsen, vernieuwen van de routepijlen, regelen van de ophaal/terugbreng service voor gestrande fietsers. Ook de informatie aan de deelnemers is sterk verbeterd door het duidelijk plaatsen van de routekaarten en informatie over de gereden afstand.

 

Dat de kwaliteitsverbetering blijkbaar ook zichtbaar is voor de deelnemers blijkt uit de deelnemersaantallen. Op de 1ste mountainbike toertocht van dit seizoen hadden we een record aantal van 1800 deelnemers. Een absoluut record in de geschiedenis van De Veluwerenners. Uiteraard brengt dit soort aantallen weer andere uitdagingen met zich mee, maar dit is juist een stimulans om het goed te blijven doen en daar waar mogelijk te verbeteren.