Woensdagavond 19 mei gaan de t...

  De Veluwe Renners starten woensdag om 19:00 uur met de trainingen op de maandag- en woensd...

Meer info >>

Nic Vaessen winnaar van de Kil...

  Daniël van der Meulen heeft vorige week namens het bestuur de kilometerbokaal van 202...

Meer info >>

De Speulderbostocht op 20 en 2...

Op zaterdag 20 en zondag 21 februari 2021 organiseren de Veluwe Renners weer de NTFU-erkende MT...

Meer info >>

archief

Buienradar

De strijd om het MTB-kampioenschap is begonnen!

25 okt.

De eerste wedstrijd om het MTB-kampioenschap 2015/2016 is afgelopen zaterdag, net als vorig jaar, onder perfecte weersomstandigheden verreden.

 

Op het parcours in het grote zandgat nabij Garderen waren weer de nodige klimmetjes opgenomen zodat bij de deelnemers een beroep werd gedaan op hun kracht, durf en behendigheid. Wat tegenviel was het aantal deelnemers, 15 minder dan vorig jaar.

 

De strijd in de wedstrijd was er niet minder om. Vanaf de start gaven Bas Verhoog en Arnoud Roeloffs weinig op elkaar toe. Bas bleek echter in het tweede deel van de wedstrijd sterker te rijden dan Arnoud. In de laatste ronde liep Bas, die 1 minuut later was gestart, snel op Arnoud in, passeerde hem en kwam met een voorsprong van 8 seconde over de finisch.

 

Jan Schuur testte zaterdag met succes een nieuwe cyclocrosser uit. Ondanks de meerdere "zandbakken" die in het rondje zaten waarbij je met een cyclocrosser sterk in het nadeel bent, wist hij de altijd sterk rijdende Wim van Donselaar op enkele minuten achterstand te zetten.

 

Arnoud Rozendaal, ook op een cyclocrosser, had duidelijk meer moeite met het losse zand. Onderaan de hellingen verloor hij de noodzakelijke aanloopsnelheid waardoor hij in de klim stil viel.

 

Richard Evers gaf de stijd halverwege op.

Leo Roeloffs moest genoegen nemen met voorlopig de laatste plaats in het klassement nadat tot tweemaal toe de ketting van zijn fiets brak. 

 

Het klassement     Foto's