Mooie afsluiting van het MTB-s...

Afgelopen zaterdag 17 en zondag 18 februari hebben 882 deelnemers genoten van de jaarlijks terugkere...

Meer info >>

Speulderbostochten op 17 en 18...

Op zaterdag 17 en zondag 18 februari organiseren de Veluwe Renners weer de NTFU-erkende MTB-toc...

Meer info >>

MTB-kampioenschap 2017/2018 vo...

Zaterdag 6 januari is de laatste van een serie van 3 MTB-wedstrijden gehouden op de strandjes en lig...

Meer info >>

archief

Buienradar

De Veluwerenners starten het winterseizoen met een MTB-Clinic.

06 okt.

Hoewel de temperatuur het niet deed vermoeden, startte De Veluwerenners op 5 oktober het winterseizoen met een MTB-Clinic.


De leden verzamelde zich bij de "Heuveltjes" in Voorthuizen en werden daar begroet door Arnoud Roeloffs en Theo van Drie.  Zowel Arnoud als Theo zijn zeer ervaren MTB-ers, die regelmatig wedstrijden rijden en groepen mountainbikers begeleiden in een Clinic. De oefeningen bestonden uit;  Rijden over een "wipwap", via oprijplaat over een plateau rijden en vervolgens weer via de afrijplaat naar beneden, als een ervaren samba-danser onder een balk door fietsen en over een lengte van 10 meter over een smalle balk rijden.
 
Na deze oefenen werd de groep opgedeeld in 2 groepen en ging iedere groep afzonderlijk de "Heuveltjes" verkennen. Eén van de opdrachten was om in de afdaling de "springschans" gecontroleerd en met lage snelheid te nemen. Voor de echte mannen was er ook de mogelijkheid om een extreme afdaling te pakken. Slechts enkele hadden de moed om naar beneden te rijden.  Wim van Donselaar wist de lachers op zijn hand te krijgen door op een spectaculaire wijzen, rollend over zijn fiets, de afdaling te bedwingen.
Na de afdalingen stond het rijden door mul zand op het programma.  De opdracht was om voldoende snelheid te houden en tegelijkertijd een parcours om de pionnen te rijden. Snelheid en sturen in los zand bleek lastig te combineren en de meeste hadden dan ook meer dan 1 poging nodig om het parcours volledig af te leggen.Alle deelnemers waren na afloop zeer tevreden en hebben voor de komende toertochten nog best wel wat huiswerk te doen.
 
Overall een prachtige, maar vooral ook nuttige middag.