Oudejaarstocht op 15 en 16 dec...

De Oudejaarstocht is op zaterdag 15 en zondag 16 december 2018    Met de afstande...

Meer info >>

Uitstekend MTB-weer bij een dr...

Afgelopen weekend was het uitstekend MTB-weer waarbij mede door de aanhoudende droogte de route er p...

Meer info >>

St. Nicolaastocht aankomend we...

  De St. Nicolaastocht is op zaterdag 24 en zondag 25 november 2018    Met de&nb...

Meer info >>

archief

Buienradar

De Veluwerenners starten het winterseizoen met een MTB-Clinic.

06 okt.

Hoewel de temperatuur het niet deed vermoeden, startte De Veluwerenners op 5 oktober het winterseizoen met een MTB-Clinic.


De leden verzamelde zich bij de "Heuveltjes" in Voorthuizen en werden daar begroet door Arnoud Roeloffs en Theo van Drie.  Zowel Arnoud als Theo zijn zeer ervaren MTB-ers, die regelmatig wedstrijden rijden en groepen mountainbikers begeleiden in een Clinic. De oefeningen bestonden uit;  Rijden over een "wipwap", via oprijplaat over een plateau rijden en vervolgens weer via de afrijplaat naar beneden, als een ervaren samba-danser onder een balk door fietsen en over een lengte van 10 meter over een smalle balk rijden.
 
Na deze oefenen werd de groep opgedeeld in 2 groepen en ging iedere groep afzonderlijk de "Heuveltjes" verkennen. Eén van de opdrachten was om in de afdaling de "springschans" gecontroleerd en met lage snelheid te nemen. Voor de echte mannen was er ook de mogelijkheid om een extreme afdaling te pakken. Slechts enkele hadden de moed om naar beneden te rijden.  Wim van Donselaar wist de lachers op zijn hand te krijgen door op een spectaculaire wijzen, rollend over zijn fiets, de afdaling te bedwingen.
Na de afdalingen stond het rijden door mul zand op het programma.  De opdracht was om voldoende snelheid te houden en tegelijkertijd een parcours om de pionnen te rijden. Snelheid en sturen in los zand bleek lastig te combineren en de meeste hadden dan ook meer dan 1 poging nodig om het parcours volledig af te leggen.Alle deelnemers waren na afloop zeer tevreden en hebben voor de komende toertochten nog best wel wat huiswerk te doen.
 
Overall een prachtige, maar vooral ook nuttige middag.