Stephan Schipper ook dit jaar ...

Woensdag 4 juli is de laatste uit een serie van drie tijdritten verreden. Ook dit jaar bleek Stephan...

Meer info >>

Daniƫl van der Meulen winnaar...

Maandag 25 juni is voor de 27e keer in het bestaan van De Veluwe Renners de jaarlijks terugkerende w...

Meer info >>

Stephan Schipper bouwt zijn vo...

De tweede tijdrit in een serie van 3 werd verreden op woensdagavond 13 juni, wederom onder prima tij...

Meer info >>

archief

Buienradar

De Veluwerenners starten het winterseizoen met een MTB-Clinic.

06 okt.

Hoewel de temperatuur het niet deed vermoeden, startte De Veluwerenners op 5 oktober het winterseizoen met een MTB-Clinic.


De leden verzamelde zich bij de "Heuveltjes" in Voorthuizen en werden daar begroet door Arnoud Roeloffs en Theo van Drie.  Zowel Arnoud als Theo zijn zeer ervaren MTB-ers, die regelmatig wedstrijden rijden en groepen mountainbikers begeleiden in een Clinic. De oefeningen bestonden uit;  Rijden over een "wipwap", via oprijplaat over een plateau rijden en vervolgens weer via de afrijplaat naar beneden, als een ervaren samba-danser onder een balk door fietsen en over een lengte van 10 meter over een smalle balk rijden.
 
Na deze oefenen werd de groep opgedeeld in 2 groepen en ging iedere groep afzonderlijk de "Heuveltjes" verkennen. Eén van de opdrachten was om in de afdaling de "springschans" gecontroleerd en met lage snelheid te nemen. Voor de echte mannen was er ook de mogelijkheid om een extreme afdaling te pakken. Slechts enkele hadden de moed om naar beneden te rijden.  Wim van Donselaar wist de lachers op zijn hand te krijgen door op een spectaculaire wijzen, rollend over zijn fiets, de afdaling te bedwingen.
Na de afdalingen stond het rijden door mul zand op het programma.  De opdracht was om voldoende snelheid te houden en tegelijkertijd een parcours om de pionnen te rijden. Snelheid en sturen in los zand bleek lastig te combineren en de meeste hadden dan ook meer dan 1 poging nodig om het parcours volledig af te leggen.Alle deelnemers waren na afloop zeer tevreden en hebben voor de komende toertochten nog best wel wat huiswerk te doen.
 
Overall een prachtige, maar vooral ook nuttige middag.