Oudejaarstocht op 15 en 16 dec...

De Oudejaarstocht is op zaterdag 15 en zondag 16 december 2018    Met de afstande...

Meer info >>

Uitstekend MTB-weer bij een dr...

Afgelopen weekend was het uitstekend MTB-weer waarbij mede door de aanhoudende droogte de route er p...

Meer info >>

St. Nicolaastocht aankomend we...

  De St. Nicolaastocht is op zaterdag 24 en zondag 25 november 2018    Met de&nb...

Meer info >>

archief

Buienradar

Eerste wedstrijd van het MTB-seizoen verreden. Arnoud Roeloffs neemt de leiding.

02 nov.

Onder bijzonder mooie weersomstandigheden, de warmste 1 november ooit, werd voor de eerste keer in het bestaan van de Veluwe Renners de mountainbikewedstrijd gehouden in de vorm van een tijdrit over zeven ronden. Waarom een tijdrit: om daarmee te voldoen aan de regels welke de NTFU aan deze wedstrijden heeft verbonden.

Er waren 23 deelnemers, waaronder 3 vrouwen, welke na loting om de 30 seconden van start gingen. Het parcours in het grindgat bij Garderen is er één, waar het naast een uitstekende conditie, aankomt op de beheersing van je MTB of cyclocrosser. Niet iedereen is hier evengoed in wat direct merkbaar was bij de eerste helling met daarin een extra lus gevolgd door een afdaling door een uitgesleten greppel. Op dit stuk van het parcours viel het meeste te winnen maar ook te verliezen! Opvallend dat Wim van Donselaar hier 5 keer onderuit ging!

Na afloop en enig rekenwerk blijkt dat Arnoud Roeloffs de leiding in de MTB-competitie heeft ingenomen gevolgd, op een achterstand van ruim 2 minuten, door Karel Doest en Gerjan Olsder. Bas Verhoog, de winnaar van vorig seizoen, moest in de 5e ronde door een val en materiaalpech de wedstrijd verlaten.

Volledige uitslag van de wedstrijd