Woensdagavond 19 mei gaan de t...

  De Veluwe Renners starten woensdag om 19:00 uur met de trainingen op de maandag- en woensd...

Meer info >>

Nic Vaessen winnaar van de Kil...

  Daniël van der Meulen heeft vorige week namens het bestuur de kilometerbokaal van 202...

Meer info >>

De Speulderbostocht op 20 en 2...

Op zaterdag 20 en zondag 21 februari 2021 organiseren de Veluwe Renners weer de NTFU-erkende MT...

Meer info >>

archief

Buienradar

Eerste wedstrijd van het MTB-seizoen verreden. Arnoud Roeloffs neemt de leiding.

02 nov.

Onder bijzonder mooie weersomstandigheden, de warmste 1 november ooit, werd voor de eerste keer in het bestaan van de Veluwe Renners de mountainbikewedstrijd gehouden in de vorm van een tijdrit over zeven ronden. Waarom een tijdrit: om daarmee te voldoen aan de regels welke de NTFU aan deze wedstrijden heeft verbonden.

Er waren 23 deelnemers, waaronder 3 vrouwen, welke na loting om de 30 seconden van start gingen. Het parcours in het grindgat bij Garderen is er één, waar het naast een uitstekende conditie, aankomt op de beheersing van je MTB of cyclocrosser. Niet iedereen is hier evengoed in wat direct merkbaar was bij de eerste helling met daarin een extra lus gevolgd door een afdaling door een uitgesleten greppel. Op dit stuk van het parcours viel het meeste te winnen maar ook te verliezen! Opvallend dat Wim van Donselaar hier 5 keer onderuit ging!

Na afloop en enig rekenwerk blijkt dat Arnoud Roeloffs de leiding in de MTB-competitie heeft ingenomen gevolgd, op een achterstand van ruim 2 minuten, door Karel Doest en Gerjan Olsder. Bas Verhoog, de winnaar van vorig seizoen, moest in de 5e ronde door een val en materiaalpech de wedstrijd verlaten.

Volledige uitslag van de wedstrijd