Opening zomerseizoen met start...

...

Meer info >>

Veluwekrachttoer, zaterdag 14 ...

Op zaterdag 14 en zondag 15 April 2018 organiseren wij weer de Veluwe Krachttoer met de afstand...

Meer info >>

Mooie afsluiting van het MTB-s...

Afgelopen zaterdag 17 en zondag 18 februari hebben 882 deelnemers genoten van de jaarlijks terugkere...

Meer info >>

archief

Buienradar

Jan Kleijer winnaar van de Gert Morrenbokaal 2013

12 jul.

Op woensdag 19 juni 2013 werd de jaarlijkse Gert Morren Bokaal verreden op de wielerbaan van de WV Eemland in Amersfoort. Om 19.00 uur ging de 1ste van de 13 deelnemers van start voor de individuele tijdrit over 1 rondje (1500 meter). Ondanks de warmte en de tegenwind op het achterstuk van het parcours werden er zeer snelle tijden gereden. De winnaar van dit onderdeel werd Daniël van der Meulen met een prachtige tijd van 1.56 min. 

Hierna gingen allen deelnemers van start voor het Criterium over 27 ronden. Direct na de start nam Ad van de Vis een ruime voorsprong op het peloton van meer dan 40 seconden. Deze voorsprong wist hij lange tijd vast te houden, maar moest deze weer prijsgeven toen het peloton ging “jagen” in de aanloop naar de 1ste tussensprint.

In het 2de deel van de wedstrijd waren het René en Wim die een poging ondernamen om weg te komen van de groep, maar dit lukte uiteindelijk voor een deel, maar kregen tenslotte niet de ruimte om dit verder uit te bouwen.

Vlak hierna trok Jan Kleijer door en kreeg daarbij Edwin Schut in zijn wiel. Het peloton reageerde niet, waardoor zij de voorsprong konden uitbouwen naar ruim 1 minuut.  

Ondanks een poging van Bas en Daniël om de schade nog te herstellen, wisten de koplopers tot op de eindstreep de ene minuut voorsprong vaste te houden en het was uiteindelijk Jan Kleijer die de laatste sprint wist te winnen.

Het peloton volgde op ruim 1 minuut en Bas Verhoog wist op de finishlijn nog een gaatje te slaan van enkele seconden, waarna de rest volgde.  Deze eindsprint was voor Bas net voldoende om de 3de plaats te veroveren op René Wouters.

Klik hier voor het volledige verslag en de uitslag