Gerda Eling en Arnoud Roeloffs...

Op zaterdag 19 oktober is de eerste in een serie van drie wedstrijden gehouden in een van de zandgat...

Meer info >>

Stephan Schipper Clubkampioen ...

28e Clubkampioenschap op de weg, De Gert Morren Bokaal. Woensdag 21 augustus is de 28e editie va...

Meer info >>

In alle opzichten een geslaagd...

Ditmaal was de bestemming voor de jaarlijkse buitenlandweek de Dolomieten in Italië met Arabba ...

Meer info >>

archief

Buienradar

Gerjan Olsder wint ook Sprintkampioenschap 2014

 

Dat Gerjan Olsder dit seizoen in zeer goede vorm is, bleek ook maar weer woensdag 2 juli 2014 tijdens het Sprintkampioenschap. Na het Clubkampioenschap wist hij ook op overtuigende wijze het Sprintkampioenschap 2014 te winnen.Totaal hadden zich 12 deelnemers ingeschreven voor deze wedstrijd.

 

De sprint bestond uit een traject van ruim 1,5 km, waarvan een groot gedeeltje “neutraal” werd gereden en vervolgens op de laatste 750 m werd afgesprint.

Als snel wel duidelijk dat de uiteindelijk strijd zou gaan tussen Gerjan Olsder, Daniël van der Meulen en Arnoud Roeloffs. Mees Evers was de verrassing van de avond. In 2 prachtige wedstrijden wist hij op overtuigende wijze te winnen, wat hij dan ook via “ster-gedrag” aan iedereen duidelijk maakte.  Door minder ervaring met het nemen van snelle bochten, ging ook hij tenslotte ten onder aan de krachten van Theo Overkamp.

Door loting in ronde 4 werden Gerjan en Arnoud aan elkaar gekoppeld en in 2 series werd het duidelijk dat Gerjan net iets meer ervaring heeft met dit type wedstrijd. Door scherp op het (kijk)gedrag van zijn tegenstrander te letten, wist Gerjan in beide series bij aanvang van de sprint een paar meter te pakken, die door Arnoud in de laatste 100 meter niet meer goed gemaakt konden worden.

Uiteindelijk ging de finale tussen Gerjan en Daniël. Hoewel Daniel fel tegenstand bood, was de explosieve kracht van Gerjan niet te kloppen en moest Daniël genoegen met een verdienstelijke 2de plaats.

De 3e plaats werd gewonnen door Arie Rozendaal, die de gehele avond constant presteerde en in de halve finale Theo Overkamp de baas bleef.

Overall een prachtige avond met zeer spannende races en verassende uitslagen.

 

Eind uitslag:

1ste plaats: Gerjan Olsder

2de plaats: Daniël van der Meulen

3de plaats: Arie Rozendaal