De Veluwe Krachttoer 2024...

  Deze NTFU-erkende Veluwe Krachttoer is met zijn hoogtemeters een uitstekende t...

Meer info >>

Zoek jij nog een groep om mee ...

    Zoek jij nog een groep om mee te fietsen? Maak kennis met "De Veluwe Renners".&nb...

Meer info >>

Kootwijks Mooiste 2024...

  Nieuwe routes, Nieuwe naam.    LET OP! ENKEL OP ZATERDAG!  Je kunt...

Meer info >>

archief

Buienradar

Gerda Eling en Arnoud Roeloffs pakken de leiding in het MTB-kampioenschap

21 okt.

Op zaterdag 19 oktober is de eerste in een serie van drie wedstrijden gehouden in een van de zandgaten bij Garderen waarbij voor het eerst ook een aparte wedstrijd voor de vrouwen op het programma stond.

 

De start voor de vrouwen, er stonden er vier klaar, vond een half uur voor de mannenwedstrijd plaats. Het leek er op dat Willie van Puurveen vandaag de sterkste was omdat zij na 1 ronde al een ruime voorsprong had. Echter: Willie had een afdaling en helling gemist waardoor het voor de jury een verkeerd beeld gaf. Gerda Eling was de echte leidster van de wedstrijd en pakte de volle 80 punten.


 

Bij de mannen nam Arnoud Roeloffs direct bij het ingaan van de tweede ronde het initiatief door Bas Verhoog en Stephan Schipper op ruim 50 meter achterstand te zetten en iedere ronde verder uit te lopen. Waar het op de weg Stephan Schipper is die momenteel de dienst uit maakt, is het Arnoud Roeloffs die voor iedereen in het bos een paar maten te sterk is.

Martien Hol deed in de laatste ronde met een alles-of-niets actie goede zaken door zowel Daniël van der Meulen als Richard Evers te passeren.

Volledige uitslag