Uitslag Tijdrit Uddel 10km op ...

Deel 2 van de tijdrit competitie betreft een vlak parcours van ruim 10 kilometer. Na een natte midda...

Meer info >>

Uitslag klim tijdrit Halte Ass...

Na een aantal weken van trainen stond woensdag 15 mei de eerste krachtmeting op het programma. Ook ...

Meer info >>

De Veluwe Krachttoer 2024...

  Deze NTFU-erkende Veluwe Krachttoer is met zijn hoogtemeters een uitstekende t...

Meer info >>

archief

Buienradar

 

 

MTB-wedstrijden seizoen 2022/2023


Puntenverdeling en samenvatting van zaterdag 15 oktober.

 

plaats naam

punten

1 Theo van Drie 80
2 Gerjan Olsder 70
3 Stephan Schipper 65
4 Daniël van der Meulen 60
5 Arjan Bakker 55
6 Nic Vaessen 50
7 Leo Roeloffs 48
8 Richard Evers 46

 

 

 

Het weer begon op deze dag nog droog maar tijdens het uitzetten van het parcours in de zandgaten van Garderen regende het inmiddels flink door. Maar: het klaarde tegen 2 uur op en werd de wedstrijd onder min of meer droge omstandigheden verreden. De lage opkomst zou dus kunnen komen door de regen? De keuze van het rondje was dit jaar iets gewijzigd omdat door de landurige droogte enkele beklimmingen uit het gat vandaan weinig meer met het mountainbiken van doen hebben. Eén klein stuurfoutje wordt direct afgestraft, en is het afstappen en lopend naar boven! 

 

Vanaf de start volgde er direct een sprint omhoog, welliswaar op de minst zware klim, maar wel met het resultaat dat bovenaan de eerste onderlinge verschillen zichtbaar werden. Bij de eerste passage was er nog sprake van een kopgroepje met daarin Daniël, Gerjan, Stephan en Theo, en op enige afstand de vier achtervolgers. Alles echter van korte duur! Theo van Drie deed er in ronde twee een schepje bovenop en zagen we hem pas terug bij de eindstreep. Je vraagt je als deelnemer op het moment dat je door Theo op een ronde wordt gezet, wel af of er paadjes binnendoor zijn! Het bewijs heb ik niet gezien, maar het voelde wel zo! Ik heb wel bij Theo gezien dat een bocht buitenom nemen toch een klein voordeel heeft. Weer wat geleerd.

 


 

Puntenverdeling en samenvatting van zaterdag 5 november

 

plaats naam

punten

1 Theo van Drie 80
2 Arnoud Roeloffs 70
3 Gerjan Olsder 65
4 Stephan Schipper 60
5 Daniël van der Meulen 55
6 Nic Vaessen 50
7 Remco Ridder 48
8 Richard Evers 46
9 Leo Roeloffs 44
10 Johan Wilbrink 42
11 Theo Wammes e-bike

 

Vandaag werd de wedstrijd verreden bij het busstation "Zondag" met ditmaal een variant die door Stephan Schipper bedacht is. Ik moet zeggen dat met het toegevoegde keerpunt weer een extra variant aan de mooie paadjes is toegevoegd.

 

Na de start werd al snel duidelijk dat Arnoud en Theo de wedstrijd zouden gaan maken en de overige renners genoegen moesten nemen met een klassering die bij hun "niveau" aansluit. Mooi om te zien dat nieuwkomer Remco Ridder met een zevende plek zich daartussen plaatst. Theo en Arnoud hielden het tempo de gehele wedstrijd hoog waardoor Gerjan geen enkele kans kreeg om aan te sluiten. Verstandig van de koplopers, omdat je het niet met Gerjan op een eindsprint moeten laten aankomen. Arnoud en Theo lieten het onderling wel op een eindsprint aankomen met Theo als overwinnaar.   


Puntenverdeling en samenvatting van zaterdag 7 januari 2023

 

plaats

naam

punten

1

Theo van Drie

80

2

Gerjan Olsder

70

3

Stephan Schipper

65

4

Arjan Bakker

60

5

Nic Vaessen

55

6

Leo Roeloffs

50

7

Chris Evers

48

8

Richard Evers

DNF

 

 

Traditioneel wordt er op de eerst mogelijke zaterdag in het nieuwe jaar op het recreatieterrein Zeumeren een wedstrijd gereden. Ook dit jaar, maar met de kanttekening, dat dit niet de laatste is van de wintercompetitie om het MTB-kampioenschap. Daarvoor komt er nog een vierde wedstrijd en kan de einduitslag, op basis van de beste drie klasseringen, worden opgemaakt.  

 

Op het recreatieterrein zijn er geweldige mogelijkheden om er een uitdagend en zwaar cyclocross-parcours van te maken. Dit jaar kregen we een ontwerp van Stephan Schipper die er uitstekend in is gelaagd om hieraan te voldoen!

 

Direct na de start werden de deelnemers getrakteerd op mul zand, en zodra ze weer opgestapt waren, een strook met meer modder dan gras! Het middendeel van het rondje was goed te rijden tot aan het tweede zandgedeelte. In deze grote zandbak was alleen Theo van Drie in staat om in het juiste spoortje op de fiets te blijven zitten. Knap hoor!

 

Alle overige deelnemers liepen hier een flinke achterstand op en werden er enkele door Theo gedubbeld. Na 7 rondjes kreeg ieder de bel voor de laatste ronde en kon de volgende uitslag worden opgemaakt.


 


 

Puntenverdeling en samenvatting van zaterdag 4 februari 2023

 

  

 

plaats

naam

 

punten

1

Theo van Drie

   

80

2

Arnoud Roeloffs

 

70

2

Gerjan Olsder

 

65

3

Stephan Schipper

 

60

4

Arjan Bakker

 

55

5

Nic Vaessen

 

50

6

Leo Roeloffs

 

48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag stond het laatste deel van het MTB kampioenschap van de Veluwe Renners op het programma. Hoewel de omstandigheden uitstekend waren was de opkomst matig.

Het klassement mag dan al behoorlijk in de plooi liggen dat wil niet zeggen dat er geen strijd was.

 

Na een felle start lag ieder al gauw op de plaatsen waar je een ieder ook zou verwachten.

Leo en Nic vochten het in de achterhoede uit. Leo probeerde Nic op de technische stukken onder druk te zetten, echter kon Nic het op de lange rechte stukken weer goed maken. Ze hebben elkaar behoorlijk in de vernieling gereden. Nic had uiteindelijk de langste adem om Leo dan toch achter te laten.

 

Arjan Bakker reed een eenzame race. De hele race in z’n uppie op plek 5.

 

Gerjan en Stephan hadden elkaar ook al gauw gevonden. Het was al vrij snel duidelijk dat zij om plek 3 mochten vechten. Stephan moest in 1 na laatste ronde al een beetje prijs geven en dat was aan de finish dan nog wel een heel gat.

 

Arnoud had de spanning van z’n banden nog niet goed staan en moest dat toch nog even doen terwijl de wedstrijd al gestart was. Hierdoor heeft hij heel de wedstrijd in de achtervolging op Theo gereden.

Theo had de beste start en kwam daardoor ook als eerste bij de technische stukken om al snel een behoorlijke voorsprong te nemen. Toch lukte het Arnoud om Theo in de 1 na laatste ronde weer bij te halen. Dit was ook wel een slimmigheidje van Theo die vertrouwde op zijn eindsprint. Dit lukte Theo dan ook met enig gemak.

 

 


 

Eindstand in het MTB-kampioenschap 2022/2023

 

 

plaats

naam

 

punten

1

Theo van Drie

 

240

2

Gerjan Olsder

 

205

3

Stephan Schipper

 

190

4

Arjan Bakker

 

170

5

Nic Vaessen

 

155

6

Leo Roeloffs

 

146