Fijne feestdagen toegewenst...

...

Meer info >>

De Oudejaarstochten op 18 en 1...

                    Afgelopen zate...

Meer info >>

Het mountainbike-seizoen is we...

Na de startrit van enkele weken geleden is het MTB-seizoen nu echt van start gegaan met eerst de dee...

Meer info >>

archief

Buienradar

Racefiets-trainingen bij De Veluwe Renners


Bij de Veluwe Renners zijn meerdere groepen actief, met trainingen aangepast aan het niveau van de deelnemers.

 

 

Hieronder een overzicht van de trainingen waaraan vrouwen- en mannen-racefietsers kunnen deelnemen en de kenmerken van de verschillende niveaus.

 

De trainingen worden begeleid door een wegkapitein die de coördinatie heeft over de indeling van de niveaus, de deelnemers een toelichting geeft over de training en nieuwkomers enige uitleg geeft.

 

Daarnaast vragen wij alle deelnemers om zich aan een aantal gedragsregels te houden waardoor wij veilig en gezond kunnen fietsen.  Dit zijn de afspraken en een video over de rol van de wegkapitein.

 

Heeft u belangstelling om een aantal keren met ons mee te trainen en te ervaren wat de Veluwe Renners voor u kunnen betekenen?

U bent van harte welkom om gratis en geheel vrijblijvend enkele weken kennis te maken met de trainingen van De Veluwe Renners.


Kenmerken van de verschillende niveau's:

 

A-niveau,  prestatiegerichte vrouwen- en mannen wielrenners. De snelheid en trainingsintensiteit van deze groep is niet gelimiteerd aan een maximale snelheid. Je fiets-conditie bepaald of je wel of niet mee kunt trainen met deze groep!

 

B-niveau, recreatieve vrouwen- en mannen wielrenners. De snelheid van deze groep is duidelijk lager t.o.v het A-niveau en wordt in onderling overleg bepaald zodat iedereen met een goede fiets-conditie mee kan trainen.

 

C-niveau, recreatieve vrouwen- en mannen toerfietsers. Bedoeld voor toerfietsers waarbij de nadruk ligt op een aantal uurtjes recreatief bezig zijn met de racefiets. 


Soorten training voor vrouwen en mannen:

 

Maandagavond, voor niveau A een intervaltraining, en voor niveau B een duurtraining. Beide met een lengte van 57 km via Garderen, Vierhouten, Elspeet.

 

Woensdagavond, voor niveau A, B en C een afwisseling van een krachttraining, een basistraining of een training waarbij ploegjes van 2 of 4 deelnemers elkaar achtervolgen.


Zondagmorgen, gezamelijke basistraining (voor niveau A+B+C) waarbij de maximale snelheid beperkt is zodat alle niveau's meekunnen. Deze training eindigt bij recreatieoord "De Meidoorn" waar gelegenheid is om nog wat na te praten onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

 


Wanneer zijn de trainingen in 2021

 

 

Dag Periode Vertrek Startplaats Niveau     Soort training
           
maandagavond 26 mei t/m 30 aug. 19:00 uur Bunckmanplein A + B + C intervaltraining
maandagavond 6 sep t/m 13 sep.  18:30 uur* Bunckmanplein A + B + C intervaltraining
 
woensdagavond  19 t/m 25 aug. 19:00 uur Bunckmanplein A + B + C Trainingen 2021
woensdagavond 1 sep t/m 15 sep. 18:30 uur* Bunckmanplein A + B + C Trainingen 2021
         
zondagmorgen 30 mei t/m 26 sep. 09:30 uur    Bunckmanplein A + B + C  basistraining

 

* In de maanden april en september is de start i.v.m. de invallende duisternis om 18:30 uur. 

 

Op woensdagmiddag is er regelmatig een senioren-racefiets-groepje actief op recreatief niveau. Zij vertrekken -als de weersomstandigheden redelijk zijn en er voldoende deelnemers zijn- om 13:00 uur vanaf het Bunckmanplein. Heeft u interesse hiervoor? informeer dan vantevoren even bij Jan Kleijer 06-52650085 of Jan.kleijer@veluwerenners.nl naar de mogelijkheden.


Alle trainingen hebben een duur van ongeveer 2 uur.

 

Voor informatie over alle trainingen kunt u contact opnemen met Jan Kleijer 06-52650085 of een mailtje naar Jan.kleijer@veluwerenners.nl